2017. március 31., péntek

Zöldséges, csirkemelles üvegtészta



Az ázsiai konyha egyik remek fogása, ami nagyon friss, roppanós és igazán könnyen elkészíthető.

HOZZÁVALÓK (4 FŐRE)

400 g üvegtészta
1 kg csirkemell
4 db sárgarépa
1 üveg bambuszrügy
2 db lilahagyma
500 g csiperkegomba
szójaszósz
méz
olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS

A csirkemellet csíkokra vágom, enyhén sózom, borsozom, majd kevés olívaolajon lepirítom. A zöldségeket azonos méretű darabokra vágom, majd olívaolajon lepirítom, teszem mindezt úgy, hogy megtartsák a roppanóságukat. Ha már kissé pirult, akkor ráöntök egy kevés mézet és a szójaszószt.
Amíg összeérnek az ízek, a forralok vizet, majd az üvegtésztára öntöm, amit lefedve hagyok 5-6 percig. Ha a tészta megpuhult, akkor ráöntöm a zöldségekre és az időközben hozzákevert csirkehúsra.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése