2017. február 15., szerda

Gluténmentes francia csokoládé torta mangókompóttal, mangós sorbettel

Hozzávalók ( 8 szelet) : 20 dkg keserűcsoki ( 70 % ) , 20 dkg vaj, 15 dkg cukor,4 tojás,egy csipet só, 1 érett mangó,25 dkg eper,2 cm friss gyömbér,2 ek.méz, negyed citrom leve, mangó sorbett ízlés szerint Elkészítés: 180 dokra előmelegítjük a sütőt. 20*23as tortaformát kibélelünk. Vízgőz felett felolvasztjuk a felaprított csokit és vajat,majd átöntjük egy nagy üvegtálba. Szoaba-hőmérsékletűre hűtjük, mehet hozzá a cukor,só és egyesével az egész tojások. Ezt elektromos habverővel elkeverjük. A formába öntjük a masszát és 25 perc alatt készre sütjük. Ekkor még lágynak fog tűnni,de ahülés folyamán,majd megmered. A kompóthoz apró kockákra vágjuk a mangót és az epret,majd összeforraljuk a gyömbérrel,a mézzel és a citromlével. A torta mellé kínáljuk a kompótot és a mangósorbetet.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése