Sziasztok. Közlekedési okok miatt volt időm recepteket nézegetni. Találtam egy nagyon gusztát,amit most megosztok veletek. Most én nagyon megenném,jól néz ki.
Báránycomb tormás répapürével
Hozzávalók
2 kg báránycomb,3 kis gerezd fokhagyma szeletelve,2 db vöröshagyma,5 db sárgarépa, 2 ek. dijoni mustár,nyers torma.
A kéreghez: 175g zsemlemorzsa,kis csokor petrezselyem, kis csokor torma,rozmaring,2 gerezd fokhagyma, 3 ek. olivaolaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy késsel irdaljuk be a bárányt,ahova kis szelet fokhagymákat helyezünk. Fektessük a sütőedénybe a megpucolt hagymát és a nagyobb darabokra aprított sárgarépát, majd tegyük rá a bárányt és locsoljuk meg 2,5 dl vízzel. Igy süssük lefedve 30 percig. Közben keverjük össze a kéreghez az alapanyagokat,fűszereket. 30 perc elteltével vegyük ki a báránycombot és csökkentsük 170 fokra. Kenjük be a húst mustárral és dörzsöljük be a kéreggel. Tegyük vissza 1,5 órára a sütőbe folyamatosan figyelve. Amikor elkészült 30 percig pihentessük. A sütédből visszamardt sárgarépából egy kis torma hozzáadásával selymes állagú pürét készíthetünk mixerrel, mely kivàló köret lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése