2016. november 2., szerda

egy kis szemeszgetés..

Sziasztok. Közlekedési okok miatt volt időm recepteket nézegetni. Találtam egy nagyon gusztát,amit most megosztok veletek. Most én nagyon megenném,jól néz ki.

Báránycomb tormás répapürével

Hozzávalók

2 kg báránycomb,3 kis gerezd fokhagyma szeletelve,2 db vöröshagyma,5 db sárgarépa, 2 ek. dijoni mustár,nyers torma.
A kéreghez: 175g zsemlemorzsa,kis csokor petrezselyem, kis csokor torma,rozmaring,2 gerezd fokhagyma, 3 ek. olivaolaj

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy késsel irdaljuk be a bárányt,ahova kis szelet fokhagymákat helyezünk. Fektessük a sütőedénybe a megpucolt hagymát és a nagyobb darabokra aprított sárgarépát, majd tegyük rá a bárányt és locsoljuk meg 2,5 dl vízzel. Igy süssük lefedve 30 percig. Közben keverjük össze a kéreghez az alapanyagokat,fűszereket. 30 perc elteltével vegyük ki a báránycombot és csökkentsük 170 fokra. Kenjük be a húst mustárral és dörzsöljük be a kéreggel. Tegyük vissza 1,5 órára a sütőbe folyamatosan figyelve. Amikor elkészült 30 percig pihentessük. A sütédből visszamardt sárgarépából egy kis torma hozzáadásával selymes állagú pürét készíthetünk mixerrel, mely kivàló köret lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése