2016. október 30., vasárnap

Egy kis esti lazulás. Túrós tormás pogi :)

Egy kis esti lazulás. Bor és pogi

Túrós-tormás pogácsa

Hozzávalók

1 dl tej, 1 dkg cukor, 5 dkg élesztő, 60 dkg finomliszt,25 dkg vaj, 15 dkg juhtúró,15 dkg tehéntúró, 2+1 tojássárgája, 1 ek.só, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 5 dkg reszelt torma

Elkészítés

A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, amibe beletesszük a kimért cukrot. A lisztet külön tálban elmorzsoljuk a vajjal, amihez hozzáadjuk a juhtúrót és a keumplinyomón áttört tehéntúrót ,az élesztős tejet, 2 sárgáját, a sót és a tejfölt. Ezzel jól összedolgozzuk, majd cipót készítünk belőle, amit letakarunk és meleg helyen 30 percet kelni hagyjuk. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, megszórjuk a reszeltsajt egy részével és egy kis tormával, majd lazán feltekerjük és újra kelesztjük 30 perc alatt. Az ismételten megkelt tésztát 2-3 cm vastagra nyújtjuk, majd a tetejét tojássárgával lekenjük és rászorjuk a maradék sajtot. Ezt követően tetszőleges formákra szaggatjuk. Előmelegített sütőben kb 200 fokon 20 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése