2016. október 20., csütörtök

Pirított tormába forgatott, tojássárgájával töltött húsos párna, fűszeres édesburgonya chipsszel

Hozzávalók
1 kg darált sertéshús
egy csomag petrezselyem
friss reszelt torma
rozmaring
őrölt chili

bors
tojás
hús alaplé
zsemlemorzsa
őrölt pirospaprika
ELKÉSZÍTÉS
1. A darált sertéshúst összekeverjük apróra vágott petrezselyemmel, rozmaringgal, egy kevés reszelt tormával, chilivel, sóval és borssal, 2 evőkanál zsemlemorzsával. A jól összegyúrt masszából kis gombócokat formálunk. 1-1 kis húsos párnához összesen 2 db gombócra lesz szükség. Az egyik gombócot két frissen tartó fólia között nyújtófával maximum fél cm vékonyra nyújtjuk, majd közepére helyezzük a tojássárgáját, melyet előzőleg elválasztottunk a fehérjétől. A második gombócot is kinyújtjuk majd az első, tojássárgás lapra helyezzük és jól összedolgozzuk a széleket, hogy a tojás ne folyjon ki. Ezt a folyamatot ismételjük mindaddig, míg a hús kitart. Miután kész, felhevített olajon kérgesítjük, lezárjuk a széleket, majd a forrásban lévő alaplébe helyezzük 3 percre. A húspogácsa akkor tökéletes, ha a hús elkészült, de a tojássárgája még folyós állagú középen.
2. A frissen reszelt tormát szárazon aranybarnára pirítjuk, amiben a sült párnákat gyengéden meghempergetjük!
3. Az édesburgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, majd meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal és rászórjuk az előre elkészített pirospaprikás, borsos fűszersót. A hasábokat sütőlapra helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük, félidőben megforgatva őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése