HOZZÁVALÓK
6-8 db közepes burgonya
2 db édesburgonya
2 szál parasztkolbász
500 ml tejföl
100 ml tejszín
1 csomag petrezselyem
6-8 tojás + 1 db a tejfölhöz
só
bors
vaj
ELKÉSZÍTÉS
A jó alaposan megmosott burgonyákat héjastul, sós vízben puhára főzzük. Ezzel egyidejűleg megfőzzük a tojásokat is (8-9 perc), de ez akár előző este is elkészíthető. A tejfölt és a tejszínt kikeverjük 1 tojássárgájával, apróra vágott petrezselyemmel és egy kevés sóval. A megfőtt, meghámozott, felkarikázott burgonyából egy réteget a kivajazott tepsibe teszünk. A burgonyára egy réteg karikára vágott tojást halmozunk, ezt követően a felkarikázott kolbászokat. Ezt addig ismételhetjük, míg az alapanyagaink még rendelkezésünkre állnak, vagy amíg a tepsiben elfér. Meglocsoljuk a kikevert tejföl egy részével, majd egy réteg burgonyával fejezzük be. A tetejét ismét meglocsoljuk a tejszínes, petrezselymes tejföllel.
180 fokos sütőbe tesszük, és amikor már a tejföl arany barnára sült (kb. 20-25 perc) el is készült.
Amíg sül, elkészítjük az édesburgonya chipset. Az alaposan megmosott édesburgonyát vékony szeletekre karikázzuk (vagy akár szeletelőt is használhatunk) és forró olajban pirosra sütjük. Ha elkészült, lecsepegtetjük, majd enyhén sózzuk. Az elkészült rakott burgonyát formázzuk, tányérra tesszük és ráhalmozunk egy adag burgonyachipset és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
6-8 db közepes burgonya
2 db édesburgonya
2 szál parasztkolbász
500 ml tejföl
100 ml tejszín
1 csomag petrezselyem
6-8 tojás + 1 db a tejfölhöz
só
bors
vaj
ELKÉSZÍTÉS
A jó alaposan megmosott burgonyákat héjastul, sós vízben puhára főzzük. Ezzel egyidejűleg megfőzzük a tojásokat is (8-9 perc), de ez akár előző este is elkészíthető. A tejfölt és a tejszínt kikeverjük 1 tojássárgájával, apróra vágott petrezselyemmel és egy kevés sóval. A megfőtt, meghámozott, felkarikázott burgonyából egy réteget a kivajazott tepsibe teszünk. A burgonyára egy réteg karikára vágott tojást halmozunk, ezt követően a felkarikázott kolbászokat. Ezt addig ismételhetjük, míg az alapanyagaink még rendelkezésünkre állnak, vagy amíg a tepsiben elfér. Meglocsoljuk a kikevert tejföl egy részével, majd egy réteg burgonyával fejezzük be. A tetejét ismét meglocsoljuk a tejszínes, petrezselymes tejföllel.
180 fokos sütőbe tesszük, és amikor már a tejföl arany barnára sült (kb. 20-25 perc) el is készült.
Amíg sül, elkészítjük az édesburgonya chipset. Az alaposan megmosott édesburgonyát vékony szeletekre karikázzuk (vagy akár szeletelőt is használhatunk) és forró olajban pirosra sütjük. Ha elkészült, lecsepegtetjük, majd enyhén sózzuk. Az elkészült rakott burgonyát formázzuk, tányérra tesszük és ráhalmozunk egy adag burgonyachipset és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése