Előkészítési idő: 10 perc
Teljes elkészítési idő: 30 perc
HOZZÁVALÓK 4 FŐ RÉSZÉRE
2 közepes karfiol
1,5 kg csirkemell
10 dkg parmezán
2 db tojás
15 dkg liszt
vaj
200 ml tejszín
szerecsendió
só
bors
napraforgó olaj
ELKÉSZÍTÉS
Az egyik karfiolt nagyobb darabokra vágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. A másik karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd egy aprítóban addig szeleteljük, amíg kisebb rizsszem méretű darabokat kapunk. Ha nincs aprító, akkor egyszerűen, késsel is szeletelhető.
2 közepes karfiol
1,5 kg csirkemell
10 dkg parmezán
2 db tojás
15 dkg liszt
vaj
200 ml tejszín
szerecsendió
só
bors
napraforgó olaj
ELKÉSZÍTÉS
Az egyik karfiolt nagyobb darabokra vágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. A másik karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd egy aprítóban addig szeleteljük, amíg kisebb rizsszem méretű darabokat kapunk. Ha nincs aprító, akkor egyszerűen, késsel is szeletelhető.
A korábban a forró vízbe feltett karfiolt, ha megpuhult, a főzőléből kiemelve (ne öntsük le róla) vaj, kevés tejszín, só, bors, szerecsendió hozzáadásával pürésítjük. A püréhez adhatunk a főzőléből, hogy kissé hígabb állagot kapjunk. Ha elkészült, a pürét visszatesszük a tűzre, majd hozzáadjuk az apró darabokra vágott nyers karfiolt és kb. 5 perc alatt összefőzzük folyamatos kevergetés mellett.
A 2db tojást keverjük össze a 15 dkg liszttel, a 10 dkg reszelt parmezánnal, sóval, borssal, majd forgassuk meg ebben a csíkokra vágott csirkemellet. Ha kissé sűrűnek érezzük, hideg vízzel hígíthatjuk. Ezt követően a csirkemell csíkokat forró olajban aranybarnára sütjük.
A karfiol “rizottót” mélytányérba tálaljuk, majd a tetejére halmozzuk fel a parmezános csirkemell csíkokat. Díszítésnek zöldfűszereket használjunk.
A karfiol “rizottót” mélytányérba tálaljuk, majd a tetejére halmozzuk fel a parmezános csirkemell csíkokat. Díszítésnek zöldfűszereket használjunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése