Hozzávalók:
1 kg friss zöldborsó
vaj
2 dl tej
2 dl tejszín
4 dl víz
só
bors
szerecsendió
4-5 levél menta
1 csokor petrezselyemzöld
bacon
1 kg friss zöldborsó
vaj
2 dl tej
2 dl tejszín
4 dl víz
só
bors
szerecsendió
4-5 levél menta
1 csokor petrezselyemzöld
bacon
Elkészítés:
Kevés vajon megpároljuk a zöldborsót, majd sózzuk, borsozzuk és egy késhegynyi szerecsendióval ízesítjük. Rövid párolást követően felöntjük a 2 dl tejjel, 2 dl tejszínnel és 4 dl vízzel. Hozzáadjuk az apróra vágott mentát, petrezselymet és készre főzzük. Ha a zöldborsó puha, turmixoljuk.
Bacon chips:
A tepsibe zsírpapírt teszünk, majd a bacon szeleteket egymás mellé helyezzük. A tetejére is teszünk egy réteg zsírpapírt és egy másik tepsivel lesúlyozzuk, hogy a bacon szeletek ne kunkorodjanak fel. Kb. 150 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
A tepsibe zsírpapírt teszünk, majd a bacon szeleteket egymás mellé helyezzük. A tetejére is teszünk egy réteg zsírpapírt és egy másik tepsivel lesúlyozzuk, hogy a bacon szeletek ne kunkorodjanak fel. Kb. 150 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése