HOZZÁVALÓK
3 db kacsamell
2 db sárgarépa
4-5 db bébirépa + kakukkfű
1 db fehérrépa
1 db karfiol
gyömbér
2 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
currypor
½ zeller
vaj
tejszín
kesudió, pisztácia, chili
nagyszemű só, bors
2 db sárgarépa
4-5 db bébirépa + kakukkfű
1 db fehérrépa
1 db karfiol
gyömbér
2 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
currypor
½ zeller
vaj
tejszín
kesudió, pisztácia, chili
nagyszemű só, bors
ELKÉSZÍTÉS
1. A hagymát kevés olajon pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karfiol, gyömbér, fokhagyma), amit kevés vízzel és curryvel puhára párolunk szintén. A kacsamellet lehártyázzuk, formázzuk és félretesszük pihenni, hogy szobahőmérsékletű legyen. A megpárolódott zöldségeket egy kis só hozzáadásával 10-12 percre a termóba tesszük, így érve el a kívánt pürés, selymes állagot. A kesudiót, pisztáciát, szárított chilit, sót mozsárban durván összetörjük. A zöldségek elkészítése után forró serpenyőben kérgesítjük a kacsamellet (oldalanként 2-4 percig), majd előmelegített sütőben 5-7 perc alatt készre sütjük.
2. A kész kacsamellről eltávolítjuk a bőrét, majd a chilis magokkal fedjük le a felszabadult felületet. A bébirépát kevés olajon, magas hőfokon karamellizáljuk egy kevés kakukkfűvel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése