2016. január 8., péntek

A sütőtökleves hozzávalói 4-6 személyre:


1,5 liter csirke- vagy zöldségkockából készített leves
másfél teáskanálnyi só
1 kg kanadai sütőtök
1 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejszín
5-6 egész borsszem

Nagyobb fazékban, főzőedényben forrósítsd fel a csirke- vagy zöldséglevest, add hozzá az apróra vágott sütőtököt, a vöröshagymát, a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát, a sót, teatojásban a borsot. A forrástól számított kb. 30 percen át lassú tűzön fedő alatt főzd.
Vedd ki a levesből a teatojást, kézi mixerrel a sütőtöklevest pürésítsd le. Tedd vissza a tűzre, és ugyancsak fedő alatt, lassú tűzön, időnként megkevergetve főzd további fél órát. A főzés végén öntsd hozzá a tejszínt, és egy-két percig forrald a levest.
Tálalhatod az óvatosan kivájt és sütőben kissé megpirult sütőtök héjában vagy mélyebb tálkában megszórva az apróra vágott petrezselyemmel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése