2016. január 19., kedd

Mustáros vaddisznósült


Hozzávalók:
60 dkg vaddisznócomb
3 dkg mustár
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dl vörösbor
4 dkg vaj
5 dkg áfonyalekvár
12 dkg reszelt torma
olaj
kakukkfű
pirospaprika
őrölt bors
Elkészítés: A húst felszeleteljük, megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, és kevés forró olajban hirtelen kisütjük.
A visszamaradt olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal felengedjük a borral. Sóval, kakukkfűvel ízesítjük, majd a húst beletéve puhára pároljuk.
Amikor a hús puha, kivesszük, a mártásba kevés vajat és áfonyát keverünk, és jól felforraljuk.
A mártást a húsra öntjük, krumplifánkkal vagy krokettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése