2017. január 18., szerda

Kertészpörkölt


80 dkg sertéslapocka,15 dkg kenyérszalonna,1 kg burgonya,1 sz. sárgarépa,20 dkg zöldborsó,40 dkg paprika,20 dkg paradicsom,1 nagy vöröshagyma,3 gerezd fokhagyma,1 kis doboz parradicsompüré,csombor,őrölt kömény,só
A húst felkockázzuk,a hagymát apróra vágjuk,majd együtt elkezdjük a pirítást. Amikor a hús kifehéredett és elfőtte a levét mehet hozzá a par.püré,kicsit pirítjuk,sózzuk,borsozzuk,kömény és csombor mehet rá és anyi vízzel felhúzzuk,amennyi ellepi. Közben a zöldségeket kockázzuk vagy karikázzuk. Ha a hús félig megfőtt mehet hozzá a burgonya,répa és borsó. Felhúzzuk megint vízzel,hogy ellepje és főzzük. A vége előtt paprika,paradicsom darabok bele és készre főzzük. Galuskával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése