Egy ünnepi leves a mai receptem.Egy légies,habos,gyümölcsös levessel kezdeni,igazán találó bevezetés. Egy csöppnyi narancslikőrrel is megbolondíthatnánk. Karácsonyra ettem egyszer,de egy meleg nyári napon is tökéletes.Nagyon kellemes,izgalmas íze volt.
Narancsleves habgaluskával:
2 db narancs héját lereszelni,majd levét kifacsarni. Ehhez hozzáadni 4 dl narancslevet, 4 dl joghurtot, 1 csomag vaníliás cukort,ízlés szerint porcukrot. Ezt összeturmixolni habosra. Hidegre tenni. 4 tojás fehérjét habosra verünk egy csipet porcukorral,majd evőkanállal forró vízben kiszaggatjuk. A kifőtt galuskákat lecsepegtetjük,majd a hűtött levest hideg csészébe kimerve ráhelyezzük a galuskákat. A habgaluskákra díszítésnek reszelt narancshéjat szórhatunk. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése