2015. október 18., vasárnap

Szeret,nem szeret...

Szeret, nem szeret...

Mivel minden étel alapja a minőségi hozzávaló,így számomra elképzelhetetlen,hogy bármi olyan kerüljön az ételembe,amit én ne ennék meg. Eléggé ínyencnek mondanám magam,szeretek minden új dolgot kipróbálni,legyen szó főzésről vagy kóstolásról. Szeretem az intenzív ízeket, indiai ételeknél,a bársonyos selymességet,krémességet. Jó ízérzékemnek köszönhetően nagyon jól játszom az ételek párosításával,hogy mihez mi passzol: fűszer,köret,akár egy jó kis bor stb. 

Nagyon szeretek húsokkal dolgozni: legyen szó filézésről,kicsontozásról stb. , zöldséges ételeket készíteni. Kedvenceim közé tartozik a gomba,de szeretem a brokkolit,kelbimbót,igazából bármit. Imádom a sajtokat. Ahhoz,hogy szakács legyél az kell,hogy szeresd,amit csinálsz. Az elégítsen ki és hozzon örömöt egy kemény nap végén,hogy menyi embernek okoztál boldog perceket az ételeddel,árasszon el az érzés,hogy a TE ételed az,amitől mosolyt csaltál az arcára az éhes embereknek.

Ne kényszerből legyél szakács( bár ez mindenre igaz az életben),sosem vezet jóra,ha valamit nem kedvvel hozol létre. Ne azért főzz vagy éppen ne főzz,mert szereted vagy nem... Szeress mindent főzni,mert a vendégért vagy! Persze moroghatsz,csapkodhatsz,de felesleges. Lényeg,hogy ne úgy állj neki főzni,hogy " ezt nem szeretem enni,nem tudom,nem akarom" ! (úgysem te fogod enni :) )





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése