2016. augusztus 1., hétfő

Bableves árpagyönggyel



30 dkg szàraz tarkabab,1 közepes fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 burgonya, 1 sárgarépa, nèhàny friss zsàlyalevèl, 1 csokor petrezselyem, 1-1 àgacska friss rozmaring ès bazsalikom, 8 dkg füstölt nyers csàszàrszalonna,3 ek.olivaolaj, só,bors,10 dkg àrpagyöngy.
Tàlalàshoz 6 ek.olivaolaj

Főzès előtt a babot 12 órára beàztatjuk hideg vízbe. A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk. A krumplit ès a rèpàt 1 centis kockàkra. A szalomnát apró kockákra. Oliva olajon megpirítjuk a szalonnát. Hozzáadjuk a hagymàt,fokgagymát, amit pàr perc alatt megfonnyasztunk. Hozzàadjuk a burgonyàt,rèpát, zöldfűszereket ès a lecsepegtetett babot. Kicsit pirítjuk, majd öntünk rá annyi forràsban lèvő vizet hogy kèt ujjnyira ellepje. Sózzuk, borsozzuk ès kis làngon fedő alatt 1 órát főzzük. Hozzátesszük az àrpagyöngyöt. 3-4 dl vizzel felhúzzuk ès mèg 1 óràt főzzük.

Tipp: frissen tàlaljuk mert az árpagyöngy magàba szivja az összes levet


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése