Hozzávalók:
4szelet 15 dkg-ás sertés tarta ( csont nélkül) , só, 1 ek.piros arany,12 szelet vékony bacon,1 szál lángolt kolbálsz( olyan hosszú,mint a forma) , 15 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
A húst kiklopfoljuk,az inas részeinél bevagdossul,sózzuk. Megkenjük a csípős gulyáskrémmel,és egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával. A szalonnát úgy tesszük bele,hogy hol az egyik oldalon,hol a másik oldalon lógjon túl. A reszeltsajt felét beleszórjuk, és 2 szelet tarját fektetünk bele. A kolbászt lapjánál félbe vágjuk és a húsra fektetjük. Erre a másik 2 szelet hús,amit megszórunk a maradék sajttal. A kilógó bacon szeleteket ráhajtjuk és alufóliával lefedjük. Egy tepsibe tesszük és így toljuk be a sütőbe. 170 fokon ( légkeverésesbe 155) 70 percig sütjük.
Ha kész megvárjuk mig kihül és hűtőbe tesszük dermedni. Másnap vágódeszkára borítjuk és úgy szeleteljük fel ujjnyi vastagra. Tepsibe tesszik és kicsit közepes lángon rámelegítünk pár percig. Lapátkanállal kiemeljük és savanyúsággal,burgonyapürével isteni finom. Hidegen is fogyasztható nagy adag saláta kíséretében hidegtálakon.
Ha kész megvárjuk mig kihül és hűtőbe tesszük dermedni. Másnap vágódeszkára borítjuk és úgy szeleteljük fel ujjnyi vastagra. Tepsibe tesszik és kicsit közepes lángon rámelegítünk pár percig. Lapátkanállal kiemeljük és savanyúsággal,burgonyapürével isteni finom. Hidegen is fogyasztható nagy adag saláta kíséretében hidegtálakon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése