2016. augusztus 4., csütörtök

Medvehagymás juhtúróval töltött fánk

Hozzávalók:

1 dl víz, 1 mk só, 10 dkg vaj,10 dkg finomliszt,3 tojás
1 dkg zsír vagy vaj a tepsi kenéséhez
medvehagymás juhtúrókrémhez: 50 dkg juhtúró,20 dkg natúr krémsajt,15 levél medvehagyma,bors


Elkészítés:

A tésztához a vizet egy lábosba töltjük. Megsózzuk,felforraljuk,belerakjuk a a zsírt vagy a vajat és addig forraljuk tovább,amíg elolvad. Kisebb lángra állítjuk,a lisztet beleszórjuk,és kevergetve addig főzzük,amíg sima nem lesz és elválik az edény falától. Ez kb. 2 perc. A tűről lehúzva azonnal,egyesével belekeverjük a tojásokat. Egy alacsony peremű tepsit ki vajazunk vagy zsírozunk. A tojásos masszát csillagcsöves nyomózsákból pingponglabda nagyságú halmokat nyomunk belőle és vizes kézzel megspricceljük. Előmelegített sütőben nagy lángon 230 fokon ( légkeverésesben 210 fokon) 5 percig sütjük. Ekkor a hőfokot 20 fokkal csökkentjük és 15 percig sütjük tovább úgy,hogy az ajtót nem nyitjuk ki. Ha kész,a sütőt lezárjuk és az ajtót nyitva hagyva 15-20 percig szárítjuk a tésztát. Ha kihűlt recés késsel megskalpoljuk és a krémet beletöltjük.

Kém: a juhtúrót először magában,majd a krémsajttal együtt habosra keverjük és borssal és apróra vágott medvehagymával fűszerezzük és csillagcsöves nyomózsákból töltjük a fánkokba.

Tipp: kitűnő sörkorcsolya ehet,ha olyan kicsikre sütjük,amit egy falatra be lehet kapni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése