Hozzávalók:
1 db egész harcsa (vagy filézett harcsa szeletek)
5 db paradicsom
3 paprika
1 fej vöröshagyma
fűszerpaprika
1 cs.( 500g) lasagne tészta
500g túró
500 ml tejföl
bacon
1-2 ág kakukkfű
5 db paradicsom
3 paprika
1 fej vöröshagyma
fűszerpaprika
1 cs.( 500g) lasagne tészta
500g túró
500 ml tejföl
bacon
1-2 ág kakukkfű
Elkészítés:
A harcsát kifilézzük és nagyobb szeletekre vágjuk. A fejet és a halcsontot se dobjuk ki,mert később szükségünk lesz rá. A lasagne tésztát olajos sós vízben megfőzzük ügyelve arra,hogy legyen tartása a tésztának,ne főzzük túl. Aztán készítünk egy pörkölt alapot: hagymát kevés olajon lepirítani, hozzá a fűszerpaprika,majd a halcsont és a nyesedék, apróra vágott paradicsom és paprika. Ezt kevés vízzel feltesszük főni. Kb 30 perc után kivesszük a halcsontokat és pürésítjük. A megpuhult tésztát egy olajjal kikent tálba rétegezzük,úgy hogy közé tejfölös,bacon szalonnás,enyhén sózott túrót teszünk.A tetejét tejföllel lekenjük és aranybarnára sütjük előmelegített sütőben. A harcsaszeleteket kevés vajon kakukkfűvel készre sütjük. Tálaláskor a harcsa szeletek mellé tesszük a rakott tésztát és a húst leöntük a paradicsomos pörköltalapos pürésített mártással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése