Hozzávalók:
16 húsos cs.szárny,2-3 gerezd fokhagyma,tej,só
bundázáshoz: 5 ek.finomliszt,3 tojás,3ek.szezámmag,5 ek.zsemlemorzsa
sütéshez: bő olaj
Elkészítés:
A szárnyak felső harmadát levágjuk. A többi részét leves főzéséhez használhatjuk. A szárnyak vékonyabb végén egy éles késsel fellazítjuk a húst,majd a szemben lévő vastagabb csont végére gombócszerűen kifordítjuk,lehúzzuk. Így lesz olyan formája,mint egy buzogány. Az így előkészített szárnyakról a bőrt lehúzzuk,és zúzott fokhagymával ízesített tejben áztatjuk. Lecsöpögtetjük és a szezámmagos morzsával a szokásos módon panírozzuk és bő olajban aranybarnára sütjük lassú tűzön kb 10 perc alatt. Jól lecsöpögtetjük. Nagyon finom kiegészítője az ételnek,ha csípős szósszal,ketchuppal, barbecue-val,salsával,paradicsomszósszal vagy valami sajtmártással kínáljuk,amit falatonként lehet mártogatni és fogyasztani.
Tipp: Csirke alsó combból is ugyan így készíthetjük.
A szárnyak felső harmadát levágjuk. A többi részét leves főzéséhez használhatjuk. A szárnyak vékonyabb végén egy éles késsel fellazítjuk a húst,majd a szemben lévő vastagabb csont végére gombócszerűen kifordítjuk,lehúzzuk. Így lesz olyan formája,mint egy buzogány. Az így előkészített szárnyakról a bőrt lehúzzuk,és zúzott fokhagymával ízesített tejben áztatjuk. Lecsöpögtetjük és a szezámmagos morzsával a szokásos módon panírozzuk és bő olajban aranybarnára sütjük lassú tűzön kb 10 perc alatt. Jól lecsöpögtetjük. Nagyon finom kiegészítője az ételnek,ha csípős szósszal,ketchuppal, barbecue-val,salsával,paradicsomszósszal vagy valami sajtmártással kínáljuk,amit falatonként lehet mártogatni és fogyasztani.
Tipp: Csirke alsó combból is ugyan így készíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése