2016. augusztus 9., kedd

Libacomb bécsi ricsettel




Hozzávalók:
4 szép nagy libacomb, só,bors,majoranna,4 gerezd fokhagyma,2 ek.libazsir vagy olaj,1 csapott ek. étkezési keményítő
- töltelkékhez:
1 vöröshagyma, 10 dkg pecsenye libamáj,( lehet csirke is) 1 kápia paprika,1 ek. libazsir vagy olaj,2 gerezd fokhagyma,só,bors,majoranna,20-20 dkg liba és csirkemell,1 szikadt zsemel,1 tojás,1 ek. finomra vágot pet.zöld
- bécsi ricsethez:
25 dkg árpagyöngy, só, 1 vöröshagyma,3 sárgarépa,2 gyökér,1 zeller,bors,2 gerezd fokhagyma,1 kápia paprika,15 dkg borsó
Elkészítés:
Az árpagyöngyöt sós vízben puhára főzünk. A libacombokat kicsontozzuk,sóval és fűszerekkel bedörzsöljük. A töltelékhez a hagymát finomra, a májat és a paprikát apróró kocskákra vágjuk. A zsirt felolvasztjuk és a hagymát megfonnyasztjuk rajta, A kápiát és a májat rászórjuk, 3 percig pirítjuk,majd só,bors,majoranna és zúzott fokhagyma. A Csirkemellet és a libamellet ledaráljuk majd vízbe áztatott kinyomkodott zsömlét teszünk hozzá. Felaprított pet.zöldet teszünk hozzá, a májas paprikát hozzákeverjük,sózzuk,borsozzuk. A csontokra a hús helyére halmozzuk,eredeti formájukra visszaigazítjuk. Megolajozott alufóliába becsomagoljuk és lábasban,zsíron megpirítjuk. A ricsethez is finomra vágjuk a hagymát és répát,gyökeret,zellert 1cm-es apró kockákra vágjuk. A hús visszamardó zsirjában a hagymát megfonnyasztjuk. A kétféle répát és a zellert hozzáadjuk és 5dl vízzel felhúzzuk. A fóliás húsokat belerakjuk,só,bors,fokhagyma. Lefedve 34-40 percig puhára főzzük.Félidőben a kockára vágott kápiát borsót hozzáöntjük. Amikor kész a húst kiszedjük.Ízes levét leszűrjük és keményítővel mártássá sűrítjük belekeverve a zöldségeket és az árpagyöngyét.
Tipp: Ha főzünk egy tartalmas libaleveset,akkor a főtt répát,gyökeret,zellert használhatjuk a ricsethez. Az árpagyöngyöt is főzhetjük a levesbe. ( ilyenkor már nem kell bele só,bors és fokhagyma,mert azt átveszi a levesből)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése