Hozzávalók: 6 tojásból narancshéjjal ízesített piskótakorong, 3 tojásból sütött narancshéjjal ízesített kakóspiskóta
narancssziruphoz: 2 narancs ( 60 dkg) 30 dkg cukor,
csokoládészószhoz: 3 dl zsiros főzőtejszín,15 dkg cukor, 1 cs. vaníliáscukor,12dkg kakópor
Habtöltelékhez: 8 dl félszíros habtejszín,4 ek.cukor, fél narancs,2 dkg zselatinpor,1dl víz, 3 dkg darált háztartási keksz
Elkészítés:
A narancssziruphoz a cukrot egy tálba szórjuk és egy narancs héját ráreszeljük. A narancsot kifilézzük és a levét a cukorra facsarjuk. Összekeverjük és egy éjjelen át a hűtőben érleljük. A csokiszószhoz a hozzávalókat felolvasztjuk és hűlni hagjyuk. A habtejszínt a másik narancs héjjával kemény habbá verjük. A zselatinporhoz hozzá a narancs leve,amit meleg vízben oldunk fel( a zselatint) és kevergetjük,amig fel nem oldódik. A sárgapiskótát félbe vágjuk, a csokiszósz és a narancsos cukor 1/6-át rálocsoljuk, a kekszet a cukros habba forgatjuk és a langyos zselatint hozzáadjuk. Ennek 1/3-át a sárga lapra kenjük,majd megint a csokis narancsos szósz, erre a barna piskóta. megint csokiszósz és cukros narancs szósz. A rétegzés így folytatjuk,amig el nem fogy a krém meg a hab és felváltva a sárga és barna piskóta. Hagyjunk krémet a tetejére is és az oldalára is. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
Tipp: a torta tetejét tejszínhabbal,csokival,naracsreszelékkel,narancs gerezddel díszíthetjük. Fontos,hogy a csokiszósz önmagában ne terüljön el,legyen kicsit sűrűbb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése