Hozzávalók:
8 nagy kellevél,1 közepes fej vöröshagyma, 3 ek.olaj,2 zsemle,2 tojás,30 dkg darált seréthús, 1kk.pirospaprika, őrölt feketebors,20 dkg főtt sárgarépa és zöldborsó vegyesen,20 dkg főtt füstölt hús, 12 szelet vékony bacon,6 főtt tojás
A kelleveleket 3 percre sós forrásban lévő vízbe tesszük,lecsepegtetjük és kihűtjük. A hagymát apróra vágjuk és serpenyőben olajon megfonnyasztjuk. A zsemléket beáztatjuk,kinyomkodjuk és a tojásokkal együtt a húshoz adjuk. Pirospaprika,só,bors hozzá és jól összedolgozzuk. Megfőzzök a répát és a borsót. A répát és a főtt húst akkora kockákra vágjuk,mint a borsó. Ezeket hozzákeverjük az előzőekhez.Egy püspökkenyér formát a baconnel kibélelünk úgy,hogy hol az egyik oldalon,hol a másik oldalon lógjon túl. A húsos massza felét a formába simítjuk. Ennek közepét a tenyerünkkel kicsit kimélyítünk,ahova kerülnek a tojások. A maradék húst erre rátesszük,majd a formát az asztalhoz ütögetjük,hogy a tartalma jobban tömődjön. Elsőnek a kelleveleket,majd a szalonnát hajtuk a tetejére. Előmelegített sütőben közepes lángon ( 180 fok, ), légkeveréses sütőben 165 fokon 40 percig sütjük. 15 percig hagyjuk hülni,kiborítjuk egy vágódeszkára,majd ujjnyi szeletekre vágva tálaljuk akár melegen,akár hidegen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése