2015. november 23., hétfő

Dióval töltött pulykamell fahéjas hagymával:


Hozzávalók:


60-80 dkg szép pulykamellfilé,só,bors,2 db zsemle,2 dl tej,15 dkg durvára darált dió,1 cs. petrezselyem,2 tojás,reszelt szerecsendió,sáfrányos szeklice, 2-3 ek.olaj vagy zsír, 25 dkg apró gyöngyhagyma,1 kk. őrölt fahéj,só,bors,2 ek.liszt,1 dl száraz vörösbor,1 dl tejföl

Elkészítés:


A pulykamellet felszúrjuk,kívül és belül sózzuk,borsozzuk. A töltelékhez a zsemlét felkockázzuk és leforrázzuk a tejjel,hozzá adni a szárazon megpirított diót,tojást,petrezselymet,só,bors,szerecsendió,sáfrányos szeklice. Ezt jól összedolgozzuk és a húsba tesszük,amit hústűvel összetűzzük. A töltött húst tepsibe tesszük,leöntjük a felforrósított zsiradékkal,fedőt teszünk rá és előmelegített sütőbe 35-40 percig sütjük, saját levével locsolgatva. Végül köré rakjuk a a gyöngyhagymát,és fedő nélkül pirítjuk. Ha kész a húst kivesszük és hagymákkal együtt a szaftot egy kis liszttel fahéjjal és borral jól kiforraljuk. Tűzről levéve belekeverjük a tejfölt,ha kell sózzuk,borsozzuk. A hús eddig pihent,ezután felszeleteljük és a fahéjas hagymával tálaljuk. Petrezselymes burgonya vagy rizs való mellé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése