2015. november 19., csütörtök

Ropogós kéreg alatt sült sertés karaj


Hozzávalók:


80 dkg csont nélküli karaj,só,bors,olaj,húsleves,1 vöröshagyma,1 savanykás alma,1 tojás sárgája,3 ek. birsalma lekvár,1 kk fahéj,10 dkg zsemlemorzsa


A karajt sózzuk,borsozzuk,majd olajon kérget sütünk neki. Tűzálló edényben húsleves alaplében 180 fokon kb egy órán át sütjük locsolgatva közbe. Hagymát finomra,almát reszelni,sárgájával,lekvárral,fahéjjal,csipet sóval és annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá,hogy egy képlékeny masszát kapjunk. Ezzel a masszával ujjnyi vastagon beborítjuk a húst,kb 25-30 percig tovább sütjük,amig szépen rápirul a fűszeres kéreg Negyedekbe vágott sült hagymát,alma kompótot,burg.pürét tálalunk hozzá



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése