2015. november 22., vasárnap

Mandulás csirke aszalt gyümölcs kompóttal

Hozzávalók:


4 csirkecomb,10dkg liszt,2 tojás,25 dkg vágott mandula,a sütéshez olaj,a kompóthoz 25 dkg aszalt gyümölcs,5 dl félédes fehérbor,fahéj,szegfűszeg,1 citrom


Elkészítés:


A kompóthoz a gyümölcsöt előző nap a fűszerekkel borban áztatjuk. Másnap belefacsarjuk a citromot és egy kis citromhéjat teszünk bele( nem reszeljük),majd ezt felfőzzük és lefedve félretesszük. A csirkecombokat félbe kell vágni és levesbe vagy sós vízbe megfőzni. Vagy akár egy kis ételízesítős vízbe... Lecsepegtetjük és lisztbe,tojásba és vágott mandulába forgatva olajban kisütjük szép aranysárágra. Lecsepegtetjük és forrón tálaljuk a kompóttal és burgonya pürével.


Tipp: A mandulát kicsit nyomkodjuk rá a húsra,hogy sütés közben ne potyogjon le.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése