Hozzávalók:
60 dkg cs.mell,4-4 ek. szójamártás és olaj, 4 db narancs,diónyi gyömbér,arasznyi póréhagyma,2 db pritamin paprika,só,bors, 1 kis chilipaprika
Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és szójamártással meglocsoljuk,1 narancs héját lereszeljük és levét kifacsarjuk. A többi narancsot megtisztítjuk,a gerezdekről a fehér hártyát lehúzzuk. A pórét és a chilit felkarikázzuk,pritamin paprikát felkockázzuk,a gyömbért lereszeljük. Felforrósítjuk az olajat egy serpenyőben és a húst rázogatva megpirítjuk. Rá a narancslé,hagyma,chili,gyömbér és paprika. Só,bors,narancshéj és ezzel együtt átforrósítjuk. LE a tűzhelyről és belekeverni a narancsgerezdeket. Azonnal forrón tálalni.
Napi fűszer tipp:
Gyömbér:
Délkelet-Ázsiában őshonos. Egészben,szeletelve,vagy őrölve is beszerezhetjük. Frissítő,átható ízű,enyhén csípős. Keleti és indiai ételekhez,süteményekhez,desszertekhez és egyes likőrökhöz használják ízesítőnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése