Gyümölcsleves
A gyümölcsöt egy rottyanásig
főzni. Kis pudingport kikeverni vízzel,kell bele a redukció(szegfűszeg,fahéj,citrom),ezt kiforralni. Isteni illata van
Ezt beleszűrjük a levesbe,mikor még fő. Majd tejszín,kis habarás,cukor. Hidegen isteni:) Anyukám valami gyümilével,lekvárral,szörppel szokta finomítani,ha pl a mirelit gyümölcsnek semmi íze 
Tavaszi csirkeragu.
Hagymát pirítani,csirkehús bele fehéredéig,só,bors,petrezselyem. Répa,gyökér és borsó amit főztem bele. Kis habarás és nyami 
Ízes piskótatekercs
(hát ez az amit úgy rendeltünk
,de nem nagy dolog)
Piskóta(fehérjét a cukorral kikeverni,amig szép fényes lesz,bele a sárgája,majd óvatosan a liszt,hogy ne törjön össze a massza. Előmelegített sütőben 180 fokon kb fél órát sül,de NE NYISD KI KÖZBEN A SÜTŐT!) Ha kihült,megkeni lekvárral,feltekerni és ujjnyi vastagon felszeletelni,porcukorral hinteni a tetejét. Kb. csak nagy vonalakban)
Piskóta(fehérjét a cukorral kikeverni,amig szép fényes lesz,bele a sárgája,majd óvatosan a liszt,hogy ne törjön össze a massza. Előmelegített sütőben 180 fokon kb fél órát sül,de NE NYISD KI KÖZBEN A SÜTŐT!) Ha kihült,megkeni lekvárral,feltekerni és ujjnyi vastagon felszeletelni,porcukorral hinteni a tetejét. Kb. csak nagy vonalakban)




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése