2015. november 15., vasárnap

Mai menü


Gyümölcsleves
A gyümölcsöt egy rottyanásig smile hangulatjel főzni. Kis pudingport kikeverni vízzel,kell bele a redukció(szegfűszeg,fahéj,citrom),ezt kiforralni. Isteni illata van smile hangulatjelEzt beleszűrjük a levesbe,mikor még fő. Majd tejszín,kis habarás,cukor. Hidegen isteni:) Anyukám valami gyümilével,lekvárral,szörppel szokta finomítani,ha pl a mirelit gyümölcsnek semmi íze smile hangulatjel
Tavaszi csirkeragu.
Hagymát pirítani,csirkehús bele fehéredéig,só,bors,petrezselyem. Répa,gyökér és borsó amit főztem bele. Kis habarás és nyami smile hangulatjel
Ízes piskótatekercs
(hát ez az amit úgy rendeltünk tongue hangulatjel,de nem nagy dolog)
Piskóta(fehérjét a cukorral kikeverni,amig szép fényes lesz,bele a sárgája,majd óvatosan a liszt,hogy ne törjön össze a massza. Előmelegített sütőben 180 fokon kb fél órát sül,de NE NYISD KI KÖZBEN A SÜTŐT!) Ha kihült,megkeni lekvárral,feltekerni és ujjnyi vastagon felszeletelni,porcukorral hinteni a tetejét. Kb. csak nagy vonalakban)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése