2015. november 16., hétfő

Szopránszelet és répatorta

Egyik kedvenc ételem a fantázia névvel ellátott " Szoprán szelet" Na de azért ne örüljetek,mert énekelni nem tanultok meg tőle tongue hangulatjel
(epe betegeknek nem nagyon ajánlom)
Száraz sertés húst vékonyra szeletelni. Sózni,kakukkfűvel ízesíteni. Ebben kicsit pácolni hagyod. Vékonyra nem zsíros füstölt szalonnát vágni és füstölt kolbászt vékony karikára. Két nagy hagymát is karikára vágsz. 15-02 dkg sajtot is felszeletelsz. Gomba szeletek is kellenek. Paradicsom pürét veszel. Az előzőleg BEÁZTATOTT agyag edénybe rétegezve rakod: szalonna-hús-par.püré,-hagymát-kolbász-gombát-sajt-szalonna. Nagyon fincsi levet enged. Lassú sütőben kb 1 órán át sütni. Rizzsel tálalni. Nagyon nagyon nagyon fincsi lesz:)






Répatorta( egy kedvenc sütim)

12 dkg liszt,10 dkg cukor,2 tojás,1 tk.vaj,1 ek.tejföl, negyed tasak sütőpor,10dkg reszelt répa,5 dkg ananász,3 dkg dió, 3 dkg kókuszreszelék,1 vaniliás cukor,csipet fahéj
Diót finomra vágni,ananászt kockákra,répát vajon megpárolni, ha kihült összekeverni mindent kivéve a cukrot és a tojást. A tojást felverni a cukorral és ezt az előzőkhez hozzátenni és az 1 kanál tejfölt is. BE a sütőbe lassú fokozaton kb 40 perc( de csináljatok tűpróbát smile hangulatjel )
Tetejére citrom mázt készítesz ( fehérje+citromlé+cukor,ahogy a mézeskalácsot díszítjük) Ezt ráönteni a kihült tésztára. Marcipán répákkal vagy ahogy mi csináltuk,friss répával díszítheted:)
Jó kis energia bomba,nagyon fini smile hangulatjel Voala.....




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése