Előkészületi idő: 5 perc
Teljes idő: 30 perc
Adag: 4 személyre
Hozzávalók:
Teljes idő: 30 perc
Adag: 4 személyre
Hozzávalók:
4 db bőr nélküli csirkemell (körülbelül fél kg.)
1 evőkanál (15 ml) olaj
1 doboz (284 ml) zsírszegény tejszínes csirkeragu leves
120 ml víz
3 evőkanál (45 ml) Dijon- stílusú mustár
1 evőkanál (15 ml) méz
Elkészítése:
1 evőkanál (15 ml) olaj
1 doboz (284 ml) zsírszegény tejszínes csirkeragu leves
120 ml víz
3 evőkanál (45 ml) Dijon- stílusú mustár
1 evőkanál (15 ml) méz
Elkészítése:
Egy serpenyőben hevíts fel olajat, és pirítsd meg benne a csirkemelleket.
Add hozzá a 120 ml vízzel elkevert levest , a 3 evőkanálnyi (45 ml) Dijon- stílusú mustárt, és az 1 evőkanál (15 ml) mézet. Fedd le, és párold, míg a csirke megfő.
Add hozzá a 120 ml vízzel elkevert levest , a 3 evőkanálnyi (45 ml) Dijon- stílusú mustárt, és az 1 evőkanál (15 ml) mézet. Fedd le, és párold, míg a csirke megfő.
Dijoni mustár ( nagyon imádom smile hangulatjel )
Ennek a mustárfélének az a különlegessége, hogy a mustárlisztet ecet helyett éretlen szóló levével vagy szólómusttal keverik össze. Ezenkívül a csípős mustárfajták magjának héját teljesen vagy részben eltávolítják, és ettől különösen csípős lesz. A "Moutarde de Dijon"-nak (dijoni mustár) három különböző ízű változata létezik: enyhén csípős, közepesen csípős és extracsípős. A mustármagokat durva szemcsésre vagy finom porrá őrlik, és különféle fűszerkeverékeket adnak hozzá. A francia mustárféléket leggyakrabban tárkonnyal vagy zöld borssal fűszerezik, de némelyik fajtát provence-i fűszerkeverékkel, metélőhagymával vagy francia pezsgővel ízesítik. Dijoni mustár egyenletes, sima, de grízes állományú mustár, fehér mustármagból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése