Hamarosan jön a karácson. Ilyenkor mindig sok finomság van. De mi van akkor,ha ott szomorkodik az ünnepi pecsenye maradéka? Csak akad mellé egy-két lila hagyma,egy kis gyümölcs és percek alatt kész is a virtuóz salátaköltemény. De akár egy könnyed vacsora vagy uzsonna. Ki ahogy gondolja :)
Hússaláta almával
30-40 dkg sült szárnyashús. 2db alma( esetleg más gyümi,körte,füge,narancs), 2 kisebb lila hagyma , bors,só, 1 ek. ecet és mustár. 1 csokor metélőhagyma.
Felcsíkozzuk a húst,az almát vékony szeletekre vágjuk,a hagymát vékony karikákra,finomra vágjuk a metélőhagymát. Az ecetet és a mustárt jól elkeverjük kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk. Ezt a salátára locsoljuk,könnyedén összeforgatjuk és egy tálba helyett salátára ízlésesen ráhelyezzük. Voala... :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése