A mai témának az egyik kedvenc alapanyagomat,illetve ételemet hoztam. a Halakat.
Jellemzők:
Laza rostú hús, sok vizet tartalmaz,könnyen emészthető. Fehérjén kívül A és D vitaminokat is tartalmaz és rengeteg ásványi anyagot. Csökkenti a koleszterint. Friss halakra jellemző,hogy pikkelye,bőre fényes,kopoltyúja élénk vörös,szeme tiszta. Felolvasztása 0-5 Celsius fokon történjen, TILOS forró vízben olvasztani! Tárolásra egy-két napig átfolyós medencében.
ÉDESVÍZI HALAK TENGERI HALAK VÁNDOR HALAK
fehér húsú barna húsú fehér húsú barna húsú
pisztráng ponty szardínia nyelvhal lazac
süllő kecsege hering menyhal angolna
fogas busa ajóka tőkehal tok
harcsa amur makréla sügérfélék viza
csuka keszegfélék tonhal
A másik nagy szerelmem a hidegvérű állatok,tengeri herkentyűk.
tengeri-és édes vízi rákok,kagylók,csigák,polipok,tintahalak stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése