2015. november 5., csütörtök

Halak

A mai témának az egyik kedvenc alapanyagomat,illetve ételemet hoztam. a Halakat.

Jellemzők: 


Laza rostú hús, sok vizet tartalmaz,könnyen emészthető. Fehérjén kívül A és D vitaminokat is tartalmaz és rengeteg ásványi anyagot. Csökkenti a koleszterint. Friss halakra jellemző,hogy pikkelye,bőre fényes,kopoltyúja élénk vörös,szeme tiszta. Felolvasztása 0-5 Celsius fokon történjen, TILOS forró vízben olvasztani! Tárolásra egy-két napig átfolyós medencében.

ÉDESVÍZI HALAK                                   TENGERI HALAK              VÁNDOR HALAK

fehér húsú          barna húsú                        fehér húsú          barna húsú                             
                             
pisztráng           ponty                                szardínia            nyelvhal                lazac
süllő                   kecsege                             hering                menyhal                 angolna
fogas                  busa                                  ajóka                  tőkehal                    tok
harcsa                amur                                makréla              sügérfélék              viza
csuka                  keszegfélék                      tonhal


A másik nagy szerelmem a hidegvérű állatok,tengeri herkentyűk.

tengeri-és édes vízi rákok,kagylók,csigák,polipok,tintahalak stb.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése